Ministarstvo zdravlja otvorilo Kancelariju za saradnju sa našim lekarima koji žive i rade u inostranstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja otvorilo je posebnu Kancelariju za saradnju sa našim lekarima koji trenutno žive i rade u inostranstvu.

Kancelarija će zainteresovanim lekarima biti na usluzi u vezi sa razmenom mišljenja, inicijativa, organizacijom stručnih usavršavanja medicinskog kadra, a pružaće i sve neophodne informacije o mogućnostima zaposlenja u nekoj od naših zdravstvenih ustanova.

Zainteresovani lekari koji rade u inostranstvu sve informacije mogu dobiti putem telefona Kancelarije +381648811379, kao i mail adrese dijaspora@zdravlje.gov.rs .

U skladu sa dogovorom sa sastanka koji su nedavno, u našoj ambasadi u Velikoj Britaniji imali ministar Lončar i lekari iz inostranstva, Ministarstvo zdravlja reagovalo je promptno i već danas otvorilo Kancelariju za saradnju sa dijasporom.

Foto: Ustupljene fotografije Ministarstvo zdravlja

Naši lekari koji rade u stranim zemljama su mi na sastanku izneli veliki broj različitih inicijativa, predloga o saradnji, ali su se raspitivali i za zaposlenje u našim zdravstvenim ustanovama. Dogovorili smo se da ćemo učiniti sve da im institucionalno pomognemo u tome da dobiju tačne informacije, da uvek imaju kome da se obrate u vezi svojih inicijativa, i otvaranjem ove Kancelarije, ispunjavamo obećano“ istakao je Lončar.

(Telegraf.rs)