U ovom čuvenom srpskom selu sve je više dece: Stigle sjajne vesti za mališane i roditelje

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Printskrin/Youtube/Televizija 5 Uzice

Divne vesti stižu iz čuvenog i prelepog srpskog sela Kremna kod Užica. Naime, u ovom mestu konačno je otvoren vrtić i to je najbolji pokazatelj da nisu sva srpska sela opustela i da ne idu baš svi mladi, trbuhom za kruhom u velike gradove. U Kremnima je prostor adaptiran i savremeno opremljen, a ispred je urađeno i dečje igralište.

"Mi smo za za adaptaciju prostora i opremanje ovog novog objekta Predškolske ustanove Užice i izgradnju dečijeg igrališta izdvojili iz budžeta oko 30 miliona dinara, kako bi oko 40 mališana boravilo u potpuno novom i savremeno opremljenom prostoru. Verujem da se tome raduju deca sa ovog područja, a posebno njihovi roditelji, koji neće morati, da ukoliko žele da im deca pohađaju vrtić, svakodnevno idu do grada i nazad. Jednostavno, moći će da obavljaju svoje poslove, a njihova deca će kvalitetno provoditi vreme”, naglasila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević i najavila

Prema njenim rečima u završnoj fazi je izgradnja vrtića na Carini a sve to su važni koraci ka ostvarenju cilja, da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću.

"Briga o građanima, briga o deci i njihovim roditeljima naš je jedini zadatak i sve što radimo, radimo sa željom da stvorimo što bolje uslove za njihov život i rad u ovom gradu. Iskreno se nadamo i želimo da nam se i deca u što većem broju rađaju, jer sve što radimo neće imati vrednost, ako nije tako. Iskreno verujemo da će uz sve mere koje naša država realizuje i napore koje činimo mi kao lokalna samouprava i dece u narednom periodu biti mnogo više, dodala je gradonaečelnica uz čestitke deci i roditeljima sa ovog područja i zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos da se otvori još jedan novi vrtić", poručila je.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, pozdravila je opredeljenje grada Užica da ulaže u populacionu politiku i najavila još snažniju podršku gradu u narednom periodu.

"Upravo ovde, nadomak vrtića, uložili smo 1,4 miliona dinara u izgradnju dečijeg igrališta a sledeće godine sa daleko većim iznosom bićemo ovde da podržimo Užičane. Dragoceno je da mališani od 1. do 4. razreda osnovne škole u narednoj školskoj godini imaju besplatne udžbenike i o tome smo sa gradoanečlenicom postigli dogovor. Želimo da na taj način pokažemo da nam je stalo do sve dece i da želimo da ispravimo nepravdu koja postoji, gde su neke lokalne samouprave uspele da obezbede udžbenike, dok u drugim to nije slučaj", kazala je ministarka.

Inače, ovo je drugi vrtić na seoskom području u Užicu, jer je pre ovog u Kremnima otvoren i vrtić u selu Karan.

(Telegraf.rs)