Ministarstvo zdravlja: Zdravstveni centar Loznica dobio novi hiruško-bolnički blok

E. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Milena Djordjevic

U skladu sa obećanjem koje su predsednik Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar dali prilikom nedavne posete Podrinju, Zdravstveni centar Loznica već je primio prve pacijente u novoizgrađenoj, moderno opremljenoj zgradi novog hirurško ginekološkog bloka.

Pacijenti su juče useljeni u intenzivnu negu novog hirurškog bloka, a danas se u novu zgradu Zdravstvenog centra preseljava ORL. Za vikend je planirano preseljenje odeljenja ortopedije i urologije.

Sve prostorije i operacione sale (za hirurgiju, urologiju, ortopediju, ginekologiju, oftalmologiju, orl, kao i angio sala ) su sterilisane, opremljene sofisticiranom medicinskom opremom i aparatima, i spremne za otpočinjanje operativnog programa.

Novi hirurško ginekološki blok ZC Loznica ima 6.400 kvadratnih metara na tri sprata, u njemu se nalazi 7 operacionih sala i dve intenzivne nege, 20 postelja, kao i najsavremenija sterilizacija.

Rekonstrukcija Zdravstvenog centra Loznica jedno je od najvećih ulaganja države u Loznici, u vrednosti od 9,3 miliona eura.

Ovo je jedan moderan hirurško-ginekološki blok koji će moći u potpunosti da odgovori svim potrebama ne samo Lozničana već čitavog ovog kraja i za građane Azbukovice, Rađevine, Jadra, Podrinja i istočnog dela Republike Srpske. Zgrada je građena je od 1987. do 1990. godine da bi 1991. poslovi bili prekinuti. Do tada su bili završeni svi osnovni građevinski radovi i objekat pokriven. Tek 2019. je započeta rekonstrukcija.

(Telegraf.rs)