Čudna ljubav sa Golije: Konj se ne odvaja od krave Šarke, a samo jednom su zbog ovoga bili razdvojeni

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Na društvenim mrežama pojavila se ponovo fotografija uslikana na proplancima Golije, koja je govorila o neverovatnoj ljubavi neobičnog para - konja i krave koji su nerazdvojni. Priča datira od pre nekoliko godina, ali to nije sprečilo ljude da se iznova oduševe divnim prizorom - i to s razlogom!

Naime, ljubav dve životinje je toliko jaka da se jedno od drugog nisu odvajali. Konj Soko, u selu Korotnik, je zaljubljen u kravu Šarku, a njen domaćin Mroljub nikako nije mogao da ih razdvoji, iako je sve pokušavao, pomirio se sa činjenicom da je to nemoguća misija.

Kako je tada ispričao, druge krave, kojih je u domaćinstvu Miroljuba bilo šest ga ne zanimaju, a ni ždrebica koju je Miroljub kupio da bi Sokolu obezbedio pravu ljubav.

Od kada je domaćin nabavio ždrebicu nastao je drugi problem, ždrebica je bila ljubomorna na kravu Šarku i nije nimalo mirna prema njoj.

Nema sumnje da se Soko zaljubio kao pravi konj ne odustaje od ove lepotice sa golijskih pašnjaka.

Činilo se da je on mnogo emotivniji, dok je Šarka - ponekad bila i ravnodušna. Kad je vreme paše njih dvoje uvek idu jedno uz drugo i ne zanima ih ostatak stada.

Ovaj neobičan par bio je razdvojen samo kad se Šarka telila i to su, kako su rekli domaćini, bila četiri najteža dana za Sokola. Sve vreme je stajao ispred štale, nije išao ni da pase travu, ni da pije vode.

Čim su domaćini pustili kravu situacija se vratila u normalu.

Zadnju reč ipak je imao veterinar tada koji je potvrdio da će ova ljubav između krave i konja zauvek ostati platonska, pošto između različitih životinjskih vrsta parenje nije moguće.

(Telegraf.rs/Facebook/RINA)