Nakon 15 godina ponovo otvorena škola u Popoviću i to za 7 učenika! Vučević: "Ovo je znak da je život pobedio"

N. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević posetio je danas selo Popović u opštini Rača, gde je posle 15 godina ponovo otvorena škola za sedan učenika.

- Možda je za nekoga finansijski mala investicija, ali je za nas ovo životna pobeda. Zato smo danas ministar Glišić i ja došli sa dobrom namerom u selo Popović u opštini Rača da vidimo kako ono što nam je propalo dobija novu snagu. Naravno, trebaće još mnogo vremena, promena životnih navika, da iz društvenih neprilika stvaramo prilike za bolji ambijent za život. Posle 15 godina kada vratite školu u jedno selo ti je dobar znak - znak da se život vraća, da se rađaju deca, što je najveća pobeda. Veća pobeda od bilo koje investicije i izdvajanja iz budžeta, neke alokacije. Naravno bez ekonomije ne možete da stvarate sve ovo sto se radi u državu. Obično kada pričamo o Šumadijskom okrugu uvek mi je na pameti Kragujevac kao najveći grad, ali ne smemo da zaboravimo ostale delove i opstine nijednog dela Srbije, pa tako ni ovog okruga. Nismo otišli u sedište opstine već u manje naselje da bismo pokazali da je za nas Srbija svako mesto, svaki kutak i da nema velikih i malih investicija i velikih i malih mesta. Ima samo ljubav prema otadžbini i narodu naše države. Čestitam svima, direktorki, nastavnici engleskog, učiteljici, a pre svega, đacima i roditeljima. Nadam se da će i ova učionica biti puna đaka, da će se nastava odvijati u njoj- rekao je premijer.

On je najavio da će se raditi zajedno sa opštinom oko drugih izazova, pre svega vodovodne i kanalizacione mreže, putne infrastrukture.

- Ovde imaju i dvorac koji nije često viđen u arhitekturi južno od Save i Dunava, koji je posvećen Karađorđu koji je, nažalost, prilično devastiran. Razgovarao sam sa predsednikom opštine da vidimo sa Ministarstvom kulture da čuvamo kulturno nasleđe, a ne da gledamo kako propada, već da ponovo dobije sjaj i bude na ponos novim generacijama. Mi imamo kontinuitet koji moramo da poštujemo da bismo razumeli šta je ono što nas čeka. Hvala još jednom na pozivu, mnogo mi je lepo kada iz Berlina dođem u selo Popović - istakao je premijer Vučević.

(Telegraf.rs/Dnevnik)