Ugovori za stambeno zbrinjavanje i osnaživanje 17 izbegličkih porodica u Loznici

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nataša Stanisavljević, i zamenik gradonačelnika Loznice, Petar Gavrilović, uručili su ugovore za 17 porodica izbeglica, od kojih je 15 dobilo podršku za ekonomsko osnaživanje, dok su dve porodice dobile stambena rešenja kroz otkup seoskih domaćinstava.

- Uručili smo ugovore za stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje 17 izbegličkih porodica u Loznici, koje će kroz ovu pomoć dobiti priliku za bolji život. Ekonomsko osnaživanje je ključni element integracije izbegličkih porodica u društvo - rekla je komesarka Stanisavljević, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Prema njenim rečima, ove porodice će dobiti pomoć u vidu opreme za male biznise, poljoprivredna dobra i druge resurse koji će im omogućiti da postanu samostalne, ostvare prihod i unaprede kvalitet života.

- Ovakvi programi, pored jačanja ekonomske stabilnosti, doprinose i razvoju društvene solidarnosti, što je od vitalnog značaja za dugoročnu integraciju izbeglih lica u nove zajednice - istakla je Stanisavljević.

Komesarka je istakla i da Komesarijat, u saradnji sa lokalnim samoupravama, nastavlja sa dodelom stambenih rešenja, seoskih kuća, građevinskog materijala i paketa za ekonomsko osnaživanje.

Kako je navela, do sada je Loznica, uz podršku Komesarijata, pružila pomoć za više od 500 porodica izbeglica i interno raseljenih lica kroz različite vidove pomoći.

- Naša misija je da obezbedimo siguran dom, ali i uslove za samostalnost i bolji život ovim porodicama - naglasila je Stanisavljević.

Komesarijat za izbeglice i migracije nastavlja svoje aktivnosti u pružanju podrške najugroženijim kategorijama stanovništva, obezbeđujući im ne samo dom, već i šansu za bolju budućnost i trajnu integraciju u zajednicu, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)