Milan je objavio zadatak svog sina i hiljade ljudi u Srbiji je ostalo u šoku!

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Neretko se kaže da su deca najveći genijalci i to je zaista najčešće tako. Ono što skroji nevin dečiji um, njihova logika ma koliko katkad bila neusklađena sa logikom odraslih, ne može da ne oduševi, a upravo se to desilo i tokom jednog zadatka koji je dobio trećak britkog uma.

Naizgled jednostavno formulisana rečenica ukoliko se posmatra "unutar okvira", dobila je sasvim novo značenje zahvaljujući njegovoj kreativnosti.

Zadatak je slikao i objavio Milan, tata trećaka i odmah je dobio pregršt pozitivnih reakcija i to s razlogom!

"Imenice koje su napisane u množini napiši u jednini i obrnuto", glasilo je pravilo, ali učiteljica sigurno nije ni pomišljala da će naići na ovakav odgovor.

Dečak je zbilja odgovorio na zadatak! Napisao je jedninu i množinu, obrnuvši redosled slova u svakoj reči.

"Sa nesuđene pedagoške strane, objektivno, ne znam da li bih ja dao 3/3 ili 0/3 ili nešto između da sam učitelj, koliko god mi je ovo simpatično. Šta biste vi uradili? Učiteljica se vodila time da je suštinski svaki odgovor tačan, iako napisan naopako - što je videla kao dodatan trud jer ni to nije pogrešio ili pojeo slovo", naveo je njegov tata uz fotografiju samog zadatka.

Foto: Privatna arhiva, Milan Stanojević

Kako je napomenuo, kreativni genijalac je treći razred i voli da uči.

Sama objava ponosnog tate naišla je na mnoštvo komentara, pa je odlučio i da tu informaciju podeli sa sinom: "Tog dana kada sam izbacio ovaj post, postao je poprilično viralan, pa kažem ja klincu: 'Ej mali, izbacio sam ovaj tvoj zadatak na internet'".

- Pa što me sramotiš?! Tataaa!!! - uzbudio se prepametni trećak.

Međutim mišljenje je promenio nedugo nakon što je pročitao komentare.

- Gleda on, gleda, čita komentare... Pa kaže: "E, pa ja sam popularan!" - zaboravio je na "sramoćenje" istog momenta - poručio je Milan.

Kreativnost je sastavni deo intelekta, pa roditelji svakako imaju razloga za ponos.

(Telegraf.rs)