Macura: Festival "Etnology Fest" promoviše bogatu kulturu Srbije i osnaživanje žena

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Dejan Stanković

Ministarka bez portfelja Tatjana Macura prisustvovala je međunarodnom festivalu "Etnology Fest“, koji se pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tamare Vučić održava u Beogradu, u cilju promocije nematerijalnog kulturnog nasleđa i zaštite kulturnih identiteta.

Ovogodišnja "Zemlja u fokusu“ je Turska, pa je specijalni gost bila Emina Erdogan, supruga predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Macura je istakla da rezultat ovog festivala nije samo promocija bogate kulture naše zemlje, već i sjajna prilika za razgovore o osnaživanju žena, dodajući da su sve gošće na ovom događaju potvrda snažnog liderstva žena u političkom, humanitarnom i društvenom radu, navodi se u saopštenju kabineta ministarke.

Ona je pohvalila rad Emine Erdogan, usmeren na podršku obrazovanju devojčica i osnaživanju žena kroz socijalno preduzetništvo. Posebno je prepoznat njen doprinos pružanju pomoći izbeglicama, naročito ženama i deci, kao i promociji njihovih prava, što je od izuzetnog značaja za ceo region.

"Kao što ovaj događaj, pod sloganom "Sinergija“, spaja naše tradicionalne motive i istoriju sa modernim potrebama i stvaralaštvom, tako i mi, kroz zagovaranje rodne ravnopravnosti i jednakih šansi za sve, spajamo tradicionalno jaku ulogu žene u srpskoj porodici sa savremenim izazovima koje nosi današnji život", navela je ministarka Macura.

(Telegraf.rs/Tanjug)