Alfa BK Letnja liga: Sport i IT sektor u borbi za bolje sutra

A. V.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Promo/ Uroš Marković

Tokom leta je na Adi Ciganliji održana Alfa BK Letnja Liga, najveće košarkaško takmičenje koje okuplja vodeće IT kompanije u Srbiji. Mladi tim organizatora ovu ideju sprovodi još od 2019. godine i njihova vizija je da liga bude mesto gde se zaposleni u IT sektoru okupljaju tokom toplih letnjih dana na poznatom beogradskom kupalištu radi kvalitetnog druženja, stvaranja poslovnih konekcija i takmičarskog duha.

Alfa BK Univerzitet već više od tri decenije predstavlja lidera u privatnom visokom obrazovanju, a saradnja sa Letnjom ligom i brojnim vodećim kompanijama u Srbiji učvršćuje poziciju Univerziteta kao mesta za inovacije i bogat vannastavni program.

Šesta sezona Letnje lige, koja je upravo završena, bila je jedna od najuzbudljivijih. Ukupno je učestvovalo 14 ekipa podeljenih u dve grupe. Grupu A su činile redom ekipe: SOCCERBET, Orion Innovation, Createq, Accenture, BVP, Testronic i Gebruder Weiss, dok su u grupi B nastupali: Bosch. TX Services, ASEE, Allied Testing, Tietoevry, Valoris Ragazzi i Microsoft.

Nakon grupne faze takmičenja, po 4 prvoplasirne ekipe iz obe grupe su nastavile svoju borbu za pehar u playoff-u, dok su ostale ekipe svoje takmičenje nastavile za pobednika playout zone.

Foto: Promo/ Uroš Marković

Da nije slučajnost to što su SOCCERBET i Bosch bili na čelu tabele tokom grupne faze, pobrinuli su se košarkaši koji su ove dve ekipe doveli do samog finala. U obe utakmice četvrtfinala, Bosch je savladao BVP i ukupnim rezultatom 159:131 prošao u polufinale gde je zatim pobedio ekipu ASEE. Sa druge strane, SOCCERBET je u četvrfinalu slavio protiv ekipe Allied Testing ukupnim rezultatom 141:106 da bi zatim zakazao polufinale protiv ekipa Createq koju su rutinski pobedili.

Sve je bilo spremno za spektakularan finalni dan koji je bio na programu u četvrtak 10. oktobra. U prvoj utakmici finalnog dana čekalo nas je finale playout-a. Tu su se sastale ekipe koje su svoje grupe završile u donjem delu tabele, ali je i njihov put do samog finala bio veoma uzbudnjiv. Na kraju je tim Testronic pobedio ekipu Accenture rezultatom 50-54 i dobio titulu pobednika počasnog finala. Nakon toga je odigrana utakmica za treće mesto playoff-a gde su košarkaši ekipe ASEE bili uspešniji od svojih protivnika Createq i pobedili rezultatom 61-67.

Foto: Promo/ Uroš Marković

Poslednji meč na programu je bio pravi spеktakl. U veoma zanimljivom finalu playoff-a, pod reflektorima i pred punim tribinama terena na Adi Ciganliji, sastale su se dve najbolje ekipe ovogodišnje sezone Alfa BK Letnje Lige, Bosch i SOCCERBET. U meču punom žara i borbe baš kako i dolikuje jednom finalu, pobedu je na kraju odnela ekipa Bosch i podigla pehar 6. Sezone Alfa BK Letnje Lige. Srebrne medalje su oko vrata stavljene košarkašima SOCCERBET koji su pokazali želju za pobedom do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Alfa BK Letnja Liga je dokaz da je humanost usko povezana sa sportom. Kao i svake sezone, uspešno je sprovedena još jedna humanitarna akcija u saradnji sa fonadcijom Budi Human gde je sakupljen deo novca za Anu Spajić, kojoj je potrebno više od pola miliona evra za nastavak lečenja u inostranstvu. Najstariji privatni Univerzitet u Srbiji okupio je najuticajnije kompanije u Letnjoj ligi, a svi zajedno smo se borili da pomognemo devojci kojoj je naša pomoć prekopotrebna. Pomozite i vi slanjem poruke sa brojem 1675 na humanitarni broj 3030.

(Telegraf.rs/PR)