Podrška unapređenju rodne jednakosti i osnaživanju žena u Vojsci Srbije

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Anđić

O značaju prepoznavanja faktora rizika za određene bolesti, posebno onih koje su više prisutne kod žena, a koje su često rezultat specifičnih izazova vezanih za profesionalni poziv istaknuto je danas u okviru predavanja "Zdravstveni izazovi sa kojima se suočavaju pripadnice profesionalnog sastava Vojske Srbije".

Predavanje je povodom Međunarodnog dana devojčica, kadetkinjama Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije, kao i učenicama Vojne gimnazije u Beogradu održala predstavnica Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za oblast rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena Tatjane Macure.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta, na predavanju je naglašena važnost kontinuiranih sistematskih i preventivnih medicinskih pregleda, kao i psihološke podrške koju organizuje Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane.

Ova inicijativa je deo šireg nastojanja da se unapredi rodna jednakost u Vojsci Srbije i osnaže žene u vojnom sektoru.

"Pružanjem podrške i resursa, želimo da osiguramo da sve pripadnice Vojske imaju jednake mogućnosti za razvoj i napredovanje, kao i adekvatnu zdravstvenu i psihološku podršku" , navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)