Dete (3) nestalo iz vrtića u Lebanu, otac prestravljen: "Tek posle 5 sati vaspitačice su javile da ga nema"

N. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: kladovo.org.rs

Tokom igre u dvorištu vrtića"Dečja radost" u Lebanu, mališan star 3 godine i 2 meseca išetao je kroz veliku otvorenu kapiju, a vaspitačice su to primetile tek posle pet sati. Srećom, mališanu se ništa nije dogodilo, iako je direktno izašao na veoma frekventni magistralni put.

Slučaj je prijavljen policiji, a direktorka Sonja Marinković iz Leskovca nije želela ništa da kaže za Jugmediu osim da su prema odgovornima već preduzete mere, te da će policija utvrditi kako je do toga došlo.

Za razliku od nje, otac deteta je pristao da govori, iako je, kako kaže, veoma prestravljen.

“Prestravljen sam dok razgovaram s vama i ljut, jer ko zna šta bi se desilo da naš sinčić nije odmah po izlasku iz vrtića naišao na našu komšinicu. Ona je najpre mislila da smo supruga i ja u prodavnici, pa da ga on čeka, ali kada je shvatila da nešto nije u redu, ušla je u prodavnicu, videla da nas nema, uzela ga za ruku i predala mojoj supruzi”.

Otac je bio na poslu u Leskovcu kada mu je supruga javila. Ni sam ne zna kako je stigao kući.

“Sreća u celoj priči je to što sam dan ranije odvezao automobil kod majstora, pa smo dete pešice odveli do vrtića. Verovatno je upamtio deo puta i krenuo pravim smerom”.

Dom roditelja dečaka udaljen je od vrtića oko 700 do 800 metara.

“A tu je mnogo raskrsnica, mnogo zaobilaznica, krivina, velikog saobraćaja. Ne bi se snašao!“.

Otac je sat kasnije, kada se smirio, zvao vrtić na fiksni telefon, ali se niko nije javljao. Pretpostavlja da su u to vreme vaspitačice jurile po varoši da nađu izgubljenog mališana.

“Tek posle pet sati su javili da ga nema, a direktorka me ni danas nije pozvala da se izvini, makar,” priča ogorčeno.

Kaže da je praksa u tom vrtiću da široka kapija uvek bude otvorena kada se deca igraju u dvorištu.

„Od tog dana, kapija je uvek zatvorena. Moje dete trenutno ne ide u vrtić zbog našeg straha, a od policije očekujem da ceo slučaj ispita. Znam da su na zgradi vrtića bile kamere, pa bi trebalo da se vidi ko je dežurao dok su se deca igrala ili su bila sama,” priča otac mališana, starog tri godine i dva meseca.

(Telegraf.rs/Jugmedia)