Vujović obišla radove na izgradnji nedostajuće kanalizacije u Bečeju

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Jovana Rošul

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na izgradnji 61 kilometara kanalizacione mreže u Bečeju, kojom se kompletno rešava problem nedostajuće kanalizacije za sva domaćinstva u ovom mestu. Kad se završi rekonstrukcija postrojenja za preradu otpadnih voda, biće uspostavljen efikasan sistem upravljanja otpadnim vodama za sve građane i privredu Bečeja.

Vujović je istakla da je ovaj projekat od velikog značaja za Ministarstvo zaštite životne sredine, dodajući da se u ovom momentu radovi u Bečeju izvode na osam lokacija.

-Drago mi je što sam danas u Bečeju, gde se izvode radovi na izgradnji 61 kilometra kanalizacione mreže. Sada se nalazimo u Novom selu, bili smo i u Donjem gradu gde sam razgovarala sa građanima koji su godinama čekali ovaj projekat. Zadovoljni su i strpljivi, svakodnevno prate radove da bi što pre mogli da se priključe. Kad završimo projekat, Bečej će biti 100 odsto pokriven kanalizacionom mrežom, što su evropski standardi kojima težimo u svakoj opštini u Srbiji. Izgradnja nedostajuće kanalizacije će zadovoljiti potrebe još oko 9.000 građana, odnosno omogućiće više od 4.000 priključaka i zato još jednom pozivam sve građane da se priključe, jer je to izuzetno važno kako bismo sačuvali naše reke - rekla je potpredsednica Vujović.

Vujović je navela da je izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže neophodna i kako bi postrojenje za preradu otpadnih voda radilo u punom kapacitetu.

-U narednih mesec dana kreću radovi i na potpunoj rekonstrukciji i proširenju postrojenja za preradu otpadnih voda. Ministarstvo koje vodim ulaže veliki napor kako bi se širom Srbije ubrzala izgradnja nedostajuće infrastrukture, a Bečej je jedan od najboljih primera. Ovi projekti su važni, kako bismo kvalitet životne sredine podigli na viši nivo. Zahvaljujući inicijativi opštinskog rukovodstva koje sluša potrebe građana, u Bečeju imamo i druge važne projekte za poboljšanje kvaliteta životne sredine. Zajedničkim snagama uspeli smo da saniramo nesanitarnu deponiju, a ulagali smo i u pošumljavanje i ozelenjavanje. Nastavićemo da realizujemo zelene projekte i u narednom periodu, jer su od velikog značaja za bolji kvalitet života građana - rekla je Vujović.

(Telegraf.rs)