Novi trend u srpskim školama? Na roditeljski sastanak roditelji dolaze sa advokatima!

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Neverovatna objava na Iksu pokrenula je izuzetno ozbiljnu polemiku i novo pitanje oko obrazovnog sistema u Srbiji. Čini se da je trend u kom roditelji angažuju advokata za odlazak na roditeljske sastanke stigao i u našu zemlju.

"Kaže drugarica juče bila na roditeljskom. Roditelji jednog deteta poslali advokata na sastanak", pisalo je u objavi, a komentari koji su se nizali ispod nje donekle predstavljaju još veći šok.

Mnogi ukazuju na to da opisan slučaj zapravo nije retkost i da uzima maha u obrazovnom sistemu naše zemlje.

"Živa istina. Drugarica mi je profesor i stvarno ima roditelja koji dolaze sa advokatom", piše, između ostalog među komentarima.

Neki su navodili i konkretne primere sve sa nazivom škole u kojoj se to dogodilo, pa je tako pomenut i slučaj od pre par godina iz jedne mirjevske škole i deteta koje je pravilo niz problema zbog čega je i izbačeno. Kako se navodi, advokat je potom doneo uverenje da dete pati i ono je vraćeno na nastavu.

Taj trend uzeo je maha pre nekog vremena u stranim zemljama, a sada deluje kao da kreće i ovde. No, da li će to samo proširiti manjak komunikacije između roditelja, učenika i profesora i kuda zapravo to vodi?

Među komentarima objave bilo je i onih koji su napomenuli da nisu samo advokati bili neobičan prizor na sastancima, pa je pomenut slučaj gde je na otvorena vrata iz matematike poslat privatni profesor deteta, ali i situacija u kojoj je učenik do škole dovođen i odvođen u pratnji privatnog obezbeđenja.

(Telegraf.rs)