"Najdraža mamina zlatokosa devojčice, više ne možemo da te dodirnemo": Bolan oproštaj majke Helene Gavran

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: privatna arhiva

Helena Gavran (8), riđokosa prelepa devojčica koja je osvojila srca čitave Srbije pa je od milošte dobila nadimak Šargarepica, umrla je nakon pet godine borbe sa tumorom na mozgu. Neverica i tuga zavladala je nakon ove bolne vesti. Njena majka Katarina oglasila se emotivnom porukom sedam dana nakon što je Helena sklopila oči.

- Najdraža mamina zlatokosa devojčice, posebno moje dete, sada si negde gore, visoko, gde više ne možemo da te dodirnemo. Danas je sedmi dan kako si raširila svoja krila. Bila si prva stvar koju ugledam ujutru kada oči otvorim i poslednja kada uveče zaspim, i sada si tu, osećam tvoje prisustvo u svakom trenutku bez obzira na tvoje fizičko odsustvo, jer duša nikada ne umire. Večno ćeš biti naš anđeo i duša naše duše. Nažalost Bog je odlučio da se ovako kratko zadržiš na ovom dole svetu, ali sam sigurna da je tvoja misija obavljena. Nije Bog slučujano u ovom trenutku baš tebe izabrao za sebe. Mi smo izgubili deo duše, ali ti si POBEDILA! Ostavila si ogromnu prazninu za sobom, ali mi ćemo tu prazninu popuniti najlepšim sećanjima na tebe. Bilo je bezbroj trenutaka provedenih sa tobom gde smo se voleli, smejali, uživali i bili najsrećniji. Hvala ti što si izabrala baš nas da budemo tvoji roditelji, ponosni smo na tvoju hrabrost i velikodušnost. Punih pet godina si se hrabro borila, kroz sve si išla uvek sa osmehom, zato osmeh i jeste danas naš zaštitni znak, dala si sve od sebe ljubavi naša. Naučila si nas mnogo toga i dala nam mnogo snage, i ne samo nama, nego mnogim ljudima. Ujedinila si nas, naučila si nas mnogim životnim lekcijama. Ti si naš pokretač uvek bila i zauvek ćeš to ostati. Mama nije spremna za ovo i nikada neću biti, ali uskoro se vraćamo zajedno kući, našoj kući, da te večno čuvamo. Bićeš na sigurnom anđele. Tata, mama i tvoje seke će uvek biti tu. Jednog dana ćemo se ponovo sresti, znam to. Živim za naš ponovni susret Heli moja. Bog je ljubav, a ljubav je beskrajna. Volimo te do Neba anđele naš! Čuvamo te i zauvek ćemo te čuvati. Ovo je trenutni rastanak, a Bog će nam obezbediti najlepši sastanak. Bila si najlepši anđeo na zemlji, sigurna sam da si sada i na nebu, zato raširi krila najjače (onako najjače kako samo ti umeš) i putuj u CARSTVO NEBESKO anđele naš - napisala je Katarina na Instagram profilu.

Helena se više od polovine svog života borila kao lav, ali prokleta bolest je bila toliko uporna.

Podsetimo, Helena (8) je rođena 17. novembra 2015. godine u Beogradu. Najstarija je od tri sestre, jedina riđokosa sa nebo plavim okicama. Bila je uvek veselo, nasmejano i radoznalo dete.

(Telegraf.rs)