Tim stručnjaka Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu učestvovao na Sajmu sporta

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija sa zadovoljstvom saopštava da je tim Nacionalnog kontakt Ministarstva informisanja i telekomunikacija za bezbednost dece na internetu tokom septembra realizovao čak 10 obrazovnih programa u osnovnim školama i sportskim kampovima širom Srbije. Interaktivnim radionicama prisustvovalo je gotovo 500 mališana, 50 bibliotekara, 36 sportskih trenera i skoro 200 roditelja.

Sa ponosom ističemo i da je tim stručnjaka Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu u mesecu za nama učestvovao na 13. Sajmu sporta pod sloganom "SPORT JE ŽIVOT – ŽIVOT JE SPORT! i tokom trajanja sajma svim zainteresovanim posetiocima, deci, roditeljima i sportskim trenerima pružao dragocena znanja o opasnostima koje vrebaju na internetu, kao i načinima za njihovu efikasnu i blagovremenu prevenciju.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo i Bibliotekarskom društvu Srbije sa kojim je Ministarstvo, tokom jedne od radionica Kontakt centra realizovane u Osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić“ u Stepojevcu potpisalo "Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija".

Potpisivanjem ovog sporazuma nastavljen je proces povezivanja Kontakt centra sa reprezentativnim udruženjima u čitavom nizu različitih delatnosti.

U predstojećem periodu Ministarstvo i Kontakt centar nastaviće sa intenzivnim sprovođenjem aktivnosti i neumornim radom na daljoj promociji i širenju neophodnog znanja o bezbednosti dece u digitalnom svetu.

(Telegraf.rs)