Umro poslednji narodni heroj: Emotivne reči predsednika Vučića

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: Youtube/ Vitraž

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti Petra Matića poslednjeg narodnog heroja Jugoslavije.

Vučić je u telegramu naveo da je sa tugom primio vest o smrti Petra Matića, poslednjeg narodnog heroja Jugoslavije, generala i ratnog komandanta čuvenih jedinica koje su uticale na ishod nekih od prelomnih bitaka Drugog svetskog rata.

"Kao svedok okupacije u jednom od najtežih istorijskih poglavlja naše zemlje i celog sveta i sledeći slobodarsku tradiciju slavnih predaka, Petar Matić se bez oklevanja uključio u antifašistički pokret, uz aktivno učešće u organizaciji ustanka u Sremu. Ranjavan, poštovan od saboraca kao iskreni patriota i hrabar oficir sa najvišim odlikovanjima, ostao je veran svojoj ideologiji, ali nadasve svojoj državi koju je voleo više od svega", napisao je Vučić.

Kako je istakao, "odlaskom Petra Matića nećemo prestati da pamtimo žrtvu naših heroja koji su bili svedoci i učesnici jednog od najkrvavijih ratova u istoriji čovečanstva, koji je zauvek promenio svetsku istoriju i poredak".

"U čast svih njih, Srbija će nastaviti da baštini vrednosti za koje su se borili, slobodarsku ideju za koju su davali živote i čast sa kojom su stavljali otadžbinu na prvo mesto, ne misleći na sopstvenu žrtvu. Petar Matić, kao i svi njegovi saborci, ostaće simbol patriotizma i jedan od temelja na kojem počiva moderna istorija naše zemlje i naroda. Sa posebnim pijetetom izražavam duboko saučešće porodici i poštovaocima života i dela Petra Matića. Neka počiva u miru”, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)