Počeo Međunarodni kongres estetske i rekonstruktivne hirurgije dojke u Beogradu

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Međunarodni kongres estetske i rekonstruktivne hirurgije dojke "Belgrade Breast Meeting" počeo je danas u Beogradu, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao na otvaranju da je srpska plastična rekonstruktivna i estetska hirurgija još jednom pokazala da je lider u regionu.

Beograd je dobio organizaciju ovakvog međunarodnog kongresa, pored Pariza, Londona, Barselone i Sankt Peterburga što je, prema rečima organizatora, veliko priznanje Srpskom udruženju za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (SRBPRAS).

- Srpska plastična rekonstruktivna i estetska hirurgija je još jednom pokazala da je lider u regionu i da ide u korak sa novim naucnim saznanjima - poručio je ministar Lončar.

Pored 12 inostranih predavača, koji su u Beograd došli po pozivu, predavanja će održati i vodeći stručnjaci iz Srbije, rekao je dr Nenad Stepić, predsednik SRBPRAS-a i organizator dvodnevnog kongresa.

- Sa više od 150 prijavljenih učesnika sigrni smo da ćemo opravdati ukazano poverenje i da će mladi lekari imati priliku da čuju najnovija saznanja iz oblasti estetske i rekonstruktivne hirurgije dojke - zaključio je prilikom otvaranja Stepić.

Kongres se održava u hotelu Hilton u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)