Treća Međunarodna konferencija o mentalnom zdravlju mladih sutra u Beogradu

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
foto Freepik.com

Treća Međunarodna konferencija posvećena mentalnom zdravlju i psihosocijalnoj podršci dece i mladih biće održana danas u Beogradu, u organizaciji UNICEF-a.

Kako je najavio UNICEF, na konferenciji će se obratiti ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova, direktor Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji i specijalni izaslanik regionalnog direktora za Zapadni Balkan Fabio Scano, kao i članica Omladinskog odbora UNICEF-a u Srbiji Džana Numanović.

Konferencija, sa početkom u 10 časova u hotelu Metropol, organizuje se u susret Međunarodnom danu mentalnog zdravlja,koji se obeležava 10. oktobra sa ciljem da istakne važnost međuresorne saradnje kako bi se obezbedila neophodna podrška deci, mladima i roditeljima u prevenciji i zaštiti mentalnog zdravlja u Srbiji, saopštio je UNICEF.

Tema konferencije je jednogodišnja implementacija Memoranduma o razumevanju koji su potpisali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)