Ministarstvo uputilo čestitku za osvojene medalje na informatičkoj olimpijadi

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock.com

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija uputilo je danas čestitku srpskom timu, koji je osvojio zlatnu i tri srebrne medalje na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, održanoj od 21. do 26. septembra u Ohridu.

Ministarstvo najavljuje da će u narednom periodu biti organizovan svečani prijem za dobitnike medalja na ovom međunarodnom takmičenju i tom prilikom će nosiocima medalja biti uručeni posebni darovi.

Zlatnu medalju je osvojio učenik Računarske gimnazije u Beogradu Miloš Milutinović, dok su srebrne medalje osvojili đaci Matematičke gimnazije u Beogradu Mihailo Jančević i Uroš Kostadinović, kao i učenik gimnazije ,"Veljko Petrović" u Somboru Nemanja Majski, a ovaj tim je izabran na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Rukovodioci ekipe bili su redovni profesor Računarskog fakulteta u Beogradu i naučni savetnik Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti Dragan Urošević, kao i Toni Škrijelj sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)