Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" domaćin 13. internacionalnog kongresa „Neurokard 2024“

I. A.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Milena Đorđević

Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“  biće domaćin domaćin ovogodišnjeg 13. internacionalnog kongresa iz neurokardiologije i neinvazivne elektrokardiografije pod nazivom „Neurokard 2024“, koji je zakazan za 4. i 5. oktobar.

Pored Instituta ,,Dedinje“, organizatori ovog skupa su Udruženje za neurokardiologiju Srbije i Sekcija za autonomni nervni sistem Srpskog lekarskog društva (SLD) . Кongres se organizuje pod pokroviteljstvom Međunarodnog društva za holter i neinvazivnu elektrokardiologiju (ISHNE) i Evropske akademije nauka i umetnosti (EASA), čiji su članovi iz Instituta „Dedinje“ direktor prof. dr Milovan Bojić i predsednik Udruženja za neurokardiologiju prof. dr Branislav Milovanović.

Na kongresu će učestvovati eminentni predavači iz SAD, Evrope i Azije. Istaknuti gost prof. dr Suave Labodžinski sa Univerziteta u Los Anđelesu će govoriti o primeni veštačke inteligencije u proceni kardiovaskularnog rizika. Takođe, očekuje se i dolazak prof. dr Gerija Tsea, jednog od najpoznatijih svetskih kardiologa iz Metropoliten Univerziteta u Hong Кongu. Кongres će obuhvatiti i teme kao što su postkovid sindrom, sindrom hroničnog umora, ali i procenu kardiovaskularnog rizika, kojom će se pozabaviti stručnjaci iz Instituta „Dedinje“.

Promocija knjige ,,Bolesti srca i krvnih žila”

U okviru drugog dana ,,Neurokarda 2024.“ u subotu 06. oktobra 2024. godine, s početkom u 17.30 časova biće održana promocija knjige, odnosno udžbenika na Medicinskom fakultetu u Osijeku, pod nazivom ,,Bolesti srca i krvnih žila“, knjige koja obrađuje različite aspekte bolesti srca i krvnih sudova.

Napisali su je najpoznatiji hrvatski autori, a deo koji je vezan za krize svesti pisali su prof. dr Milovan Bojić i prof. dr Branislav Milovanović. Кnjiga je namenjena kardiolozima, hirurzima, neurolozima, lekarima opšte prakse i svima koji se bave kardiovaskularnim bolestima i prevencijom iznenadne srčane smrti.

(Telegraf.rs)