Vučević: Sve je spremno za izgradnju pešačko - biciklističkog mosta u Novom Sadu!

M. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Sve je spremno za izgradnju pešačko - biciklističkog mosta u Novom Sadu, najavio je premijer Miloš Vučević na svom instagram nalogu:

"Sećam se septembra 2018. godine kada sam, na otvaranju Žeželjevog mosta, rekao predsedniku Vučiću da se nećemo na tome zaustaviti, da idemo dalje, da gradimo mostove, da imamo spremne projekte. Danas je vrlo emotivan dan za mene, kao Novosađanina i kao bivšeg gradonačelnika jer ostvarujemo još jedan san. Iz republičkog budžeta se finansira izgradnja čak tri mosta u Novom Sadu. To je istorijski uspeh svih nas.

Kompanija China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group LTD se pokazala kao naš pouzdan parter, i očekujemo da će radovi na izgradnji novog pešačko biciklističkog mosta početi najkasnije u aprilu i da će trajati dve godine. Biće rekonstruisan i postojeći tunel sa liftovima do gornjeg platoa Petrovaradinske tvrđave, čime će biti ostvaren jedan novi koncept života grada na obe strane reke.

Hvala NJE ambasadoru NR Kine u Srbiji Li Mingu, i svima koji su danas bili sa nama. Sa ovog istog mesta 2027. godine gledaćemo još jedan novi most. Ovo je još jedna potvrda strateškog partnerstva koje su dogovorili predsednici Vučić i Si, a to je zajednica Srbije i NR Kine sa zajedničkom budućnošću."

(Telegraf.rs)