Krkobabić: Opravdana očekivanja za uvođenje socijalne – garantovane penzije ne manje od 150 evra

M. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: PUPS

Povodom Međunarodnog dana starih, koji se širom sveta obeležava na današnji dan – 1. oktobra, Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a i ministar za brigu o selu poručio je:

"PUPS, partija socijalne pravde, godinama se snažno zalaže za socijalno odgovornu državu. A to danas konkretno znači uvođenje socijalne garantovane penzije ne manje od 150 evra, poput zemalja u okruženju.

To socijalno davanje namenjeno je svim muškarcima i ženama starijim od 65 godina, koji nemaju penziju, niti bilo koje druge prihode. Među njima je najviše žena, i to žena sa sela.

Socijalna garantovana penzija je prvi ozbiljan korak u borbi protiv siromaštva. I očekivanja za njeno uvođenje – sasvim su opravdana!", istakao je Krkobabić i dodao:

"Međugeneracijska solidarnost i stalna briga o najstarijima jesu neizostavni imperativ i potvrda da se prema njima ophodimo dostojanstveno. Takva iskrena i konkretna solidarnost mlađih sa starijima, ali i starijih sa mlađima – pokazatelj je našeg civilizacijskog uzleta", zaključio je Krkobabić.

(Telegraf.rs)