Održana konstitutivna sednica Radne grupe za izradu Strategije razvoja sporta za period 2025-2035. godine

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo/ Ministartsvo sporta RS

Danas je u Palati Srbije održana konstitutivna sednica Radne grupe za izradu Strategije razvoja sporta za period 2025-2035. godine, kao i Akcionog plana za njeno sprovođenje.

Ova inicijativa Ministarstva sporta Republike Srbije predstavlja prvi korak u kreiranju sveobuhvatne strategije, koja će postaviti temelje za dugoročni razvoj sporta, ali i podstaći zdrav način života kroz bavljenje sportom među stanovicima Republike Srbije.

-Danas smo se okupili sa jasnim ciljem da kroz izradu strateškog dokumenta kao što je Strategija razvoja sporta za period 2025 -2035. godine sa pripadajućim Akcionim planom zajednički oblikujemo budućnost sporta u našoj zemlji. Naša misija nije samo da izradimo strategiju kao dokument javne politike, već i da postavimo temelje za održiv i inkluzivan razvoj sporta koji će doprineti zdravlju, zajedništvu i nacionalnom identitetu. To je i razlog što je naša Radna grupa sastavljena od najrazličitijih aktera koji direktno i indirektno utiču na sistem sporta u Republici Srbiji - izjavio je ministar Gajić na sednici.

Ciljevi strategije će uključivati povećanje dostupnosti sporta za sve, unapređenje funkcionisanja sportskih klubova kao osnovne ćelije razvoja sporta, unapređenje infrastrukture, podršku talentovanim sportistima i razvoj kvalitetnih trenerskih kadrova.

Takođe, planirani Akcioni plan će obuhvatiti konkretne mere za sprovođenje strategije, uz aktivno uključivanje svih nivoa društva.

(Telegraf.rs/PR)