Gojkovićeva brucošima Pravnog fakulteta: Znanje je moć veća od svih drugih

E. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković pozdravila je danas studente prve godine akademskih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, poručivši im da je u vremenu brzih promena i još bržeg napretka tehnologije - znanje moć veća od svih drugih.

- Nadam se da ste i vi sa idejom ideala pravde upisali ovaj fakultet i da razmišljate kako ćete dostići taj zamišljeni cilj o stvaranju slobode i pravde u našem društvu kroz ovu pravnu nauku - istakla je Gojković, prenosi Pokrajinska vlada.

Ona je poručila studentima da uz sve tehnološke napretke koje imamo u 21. veku, uče i čitaju mnogo.

- Veštačka inteligencija je jedno, a čitanje knjiga je nešto potpuno drugo, tako ćete postati prave ličnosti, zrele, da jednog dana budete advokati, tužioci, sudije, pravobranioci - istakla je Gojkovićeva i dodala da je širok spektar zanimanja koja se mogu obuhvatiti završetkom Pravnog fakulteta.

- Samo oni koji dobro shvate šta znači studiranje, ostaće na Pravnom fakultetu, završiti ga, biti ponosni i jednog dana sigurno stajati za ovom govornicom i obraćati se studentima prve godine fakulteta - rekla je Gojkovićeva.

Ona je poželela brucošima puno uspeha i poručila im da poštuju profesore. To su, kako je navela u njenom slučaju, bili vrsni znalci pravne nauke bez obzira na to šta su predavali.

Dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Tatjana Bugarski čestitala je studentima na zrelosti i odluci da upišu Pravni fakultet, istakavši da svake godine sve više studenata upisuje taj Fakultet, te da je pravnička profesija jedna od najstarijih i najvažnijih koja se nalazi u osnovi svakog civilizacijskog društva i razoja države.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić čestitao je Pravnom fakultetu na 551 upisanom studentu i istakao da je važno što je tako veliki broj mladih prepoznao značaj pravnih nauka.

Na svečanosti su se obratili i glavni javni tužilac Apelacionog tužilaštva u Novom Sadu Tatjana Lagumdžija, predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Dobrosavljev i predsednik Apelacionog suda Darko Tadić.

Dođajaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branko Markoski.

(Telegraf.rs/Tanjug)