Narednih dana vedro, čeka nas kratak predah od padavina, a onda će nam kišobrani i te kako biti potrebni

Z. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Naredna tri dana nebo iznad Srbije biće pretežno vedro!

Stigao je hladan vazduh sa severa i spustio temperaturu za 20 stepeni, jutra će narednih dana biti hladna, ali dnevna temperatura biće u postepenom porastu, navodi RTS.

Danas će jutro biti hladno dok će po kotlinama i visoravnima bit imestimično magla ili niska oblačnost. Tokom dana sveže i na severu Srbije pretežno sunčano dok će u ostalim krajevima biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar umeren i jak severozapadni, na istoku Srbije povremeno sa olujnim udarima, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 5 do 12 dok će najviša biti od 15 do 19 stepeni.

U utorak će posle hladnog i vedrog jutra tokom dana biti pretežno sunčano i toplije. Vetar u većem delu dana slab i promenljiv, na istoku umeren i jak severozapadni, a uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 2 do 11 dok će najviša biti od 17 do 21 stepen.

U sredu će posle hladnog i vedrog jutra pre podne biti sunčano dok će posle podne biti malo i umereno oblačno i još malo toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni, uveče u južnom Banatu i donjem Podunavlju u pojačanju. Najniža temperatura od 2 do 10 dok će najviša biti od 21 do 25 stepeni.

U četvrtak nas očekuje naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će se sa severa i zapada Srbije brzo proširiti i na ostale predele, a temperatura će biti u manjem padu. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu, Pomoravlju i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, a od sredine dana u postepenom skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 15 dok će najviša biti od 17 do 24 stepena. Očetkuje se da će pasti minimum 10 litara kiše po metru kvadratnom za samo nekoliko sati.

Meteorolozi za petak i vikend najavljuju kišu i lokalnu pljuskovu sa grmljavinom dok se početkom naredne sedmice očekuje stabilizacija vremena.

(Telegraf.rs/RTS)