Pun pogodak! Veliko interesovanje za stomatološke preglede širom Srbije koje organizuje Ministarstvo zdravlja

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Ustupljene fotografije, Ustupljene fotografije, MZ RS

U okviru akcije preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja, danas se u zdravstvenim ustanovama širom Srbije obavljaju besplatni pregledi zuba, kao i intervencije.

U DZ u Nišu, odziv građana je rekordan - do sada je blizu 200 građana obavilo pregled. I u drugim zdravstvenim ustanovama u kojima se ove nedelje obavljaju preventivni stomatološki pregledi beleži se dobar odziv građana, i pored izuzetno lošeg i hladnog vremena, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Veliki odziv građana beleži se i na Zvezdari, Novom Sadu, Kraljevu, Leskovcu i drugim mestima, i pored izuzetno lošeg i hladnog vremena.

Foto: Ustupljene fotografije

Kod velikog broja pacijenata odmah je, pored pregleda, urađena i intervencija-popravka zuba, kompozitni ispuni,uklanjanje kamenca,uklanjanje mekih naslaga,obrada parodontalnog dzepa,vadjenje zuba i sl.

- Pozivamo trudnice i porodilje, pre svih, kao i decu, studente, starije od 65 godina, da dođu u neki od domova zdravlja širom Srbije, da brzo i lako provere i po potrebi poprave, svoje zube, naglašavaju iz Ministarstva zdravlja.

Foto: Ustupljene fotografije

Ovo je prvi put u istoriji zdravstva Srbije da se radi ovako opsežna i masovna akcija prevencije i zaštite zdravlja zuba i usne duplje.

Na ovom LINKU možete pronaći kompletan spisak zdravstvenih ustanova u kojima se obavljaju preventivni stomatološki pregledi.

(Telegraf.rs)