Tradicionalna donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana školskog mleka

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Promo/ Vidoje Manojlović

Povodom Svetskog dana školskog mleka, kompanija Imlek nastavila je svoju dugogodišnju tradiciju društveno odgovornog poslovanja donacijom namenjenoj deci. Ove godine, Imlek je obradovao učenike regionalnih centara za talente u Beogradu, Nišu i Čačku, kao i decu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici, poklonivši im nove Moja Kravica "Magic" šejkove, kao i školske torbe i pernice, koji će im biti od pomoći tokom školovanja.

Kompanija Imlek dugi niz godina obeležava ovaj važan datum kako bi istakla značaj konzumacije mleka u svakodnevnoj ishrani dece školskog uzrasta. Svetski dan školskog mleka, koji se obeležava svake godine krajem septembra, sjajna je prilika da se podseti na važnost zdravih navika i unosa kvalitetnih nutritivnih proizvoda, kao što su mleko i mlečni proizvodi, sve u svrhu pravilnog rasta i razvoja dece. Inače, Svetski dan školskog mleka utemeljila je pre 20 godina Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO). Osnovni cilj obeležavanja jeste podsećanje na značaj konzumacije mleka i mlečnih proizvoda posebno kod dece školskog uzrasta, bitnosti za njihov pravilan rast i razvoj.

-Veoma smo ponosni što ove godine možemo da podržimo mlade talente kroz donaciju koja će im olakšati svakodnevne školske obaveze i pružiti podršku u njihovom razvoju. Naša kompanija veruje u potencijal mladih i trudi se da kroz ovakve akcije doprinese njihovom napretku i srećnijem detinjstvu - izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer za komunikacije i korporativne poslove kompanije Imlek.

Foto: Promo/ Vidoje Manojlović

-Donacije poput ove predstavljaju izuzetno vrednu podršku našim mladim talentima. Ove paketiće ne vidimo samo kao koristan školski pribor i osvežavajuće proizvode, već i kao podstrek deci da se posvete učenju, razvijanju svojih talenata i postizanju uspeha. Imlek je kroz godine pokazao posvećenost razvoju obrazovanja i zdravih navika kod dece, i izuzetno smo zahvalni što je prepoznao značaj ulaganja u budućnost mladih generacija - izjavio je Đurađ Banjac, direktor Regionalnog centra za talente Beograd 1.

Kompanija Imlek će nastaviti da kroz različite projekte podržava lokalnu zajednicu, posebno se fokusirajući na decu i mlade, prepoznajući važnost pravilne ishrane i obrazovanja za njihovu budućnost.

(Telegraf.rs/PR)