Tužne vesti iz Niša: Uprkos svim naporima uginulo mače koje je zlostavljao šestogodišnji dečak

E. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Printskrin/Udruženje Pit

Javnost je pre nekog vremena uznemirila vest o još jednom zlostavljanju životinja od strane dece koje se, ovaj put, odigralo u Nišu, a iako su prvo iz tog grada stigle vesti da je mače nekako uspelo da preživi brutalno maltretiranje koje mu je priredio šestogodišnjak, sada javljaju da ono ipak nije imalo snage da se izbori do kraja.

"Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je zlostavljana maca danas uginula, pored velikog truda da se sačuva njen mali život, sve veterinarske nege i pomoći, nije izdržala. Pored strašne činjenice da je zadobila povrede od šestogodišnjeg deteta ostalo je na nama kao društvu da strogo pazimo da se ovakve stvari više ne dešavaju", napisano je u objavi na mrežama uz potresne prizore izmučene životinje.

Kako je predočeno, leš je poslat na obdukciju, ali tu je i posebna poruka za roditelje: "Neka njegova žrtva bude primer kako ne treba vaspitavati decu".

Ipak, upitno je koliko će i da li će uopšte ta poruka stići na pravu adresu ako se uzme u obzir konverzacija koju je muškarac ispred čijeg dvorišta se odigrao incident imao sa majkom dečaka.

Taj razgovor je takođe duboko uznemirujući jer naizgled pokazuje potpunu nesvesnost problema, manjak empatije, a ne uverava ni da će detetu istinski i na pravi način biti skrenuta pažnja na to koliko je njegov potez alarmantan.

No, s obzirom na to koliko je ovakav čin poražavajući, ponovićemo ceo tok razgovora.

- Komšika ovo nije normalno. Vodio sam mače kod veterinara, sva su mu rebra smrskana. I kičma i sve. Ne znaju da li će da preživi. Pregledaću i ostale snimke u prethodna dva meseca i nadam se da neću da zateknem ovako nešto.

- Komšija dete je od vas dobilo traume i samo plače, nije u redu ovo što radi, ali ako vam je do mačeta dobićete ne jedno nego 10 ako treba. Trebali ste lepo da dođete, pa da nam kažete, a ne da vičete na njega.

- Dete niko nije udario.

- Ne kažem da ga je udario. Nego da plače.

- Viknuli smo jer ovo što radi nije u redu.

- Ne kažem da je u redu. Ali nemate zašto da vičete na njega.

- I on je nama izazvao itekakav stres. I nije počeo da plače jer smo ga uplašili nego je uzeo da moli da vama ne kažemo jer ćete da ga bijete.

- Dobićete drugo mače.

- Ne treba mi drugo mače. Samo sam hteo da vidite šta vaše dete radi.

- Rek'o nam je čim je doš'o kući.

- Okej onda.

- Ali ne znači da ja njega treba da ubijem zbog toga. Neće više, naučio je lekciju.

- Nadam se da jeste.

- Dosta je preplakao od kako je doš'o od vas.

Tom porukom je završen niz printskrinova koji su objavljani na Instagram profilu Udruženja Pit iz Niša koje je i izvestilo o celom slučaju.

Podsetimo, zlostavljanje mačeta zabaleženo je zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera. Telegraf.rs snimak neće objaviti jer je izrazito uznemirujućeg sadržaja.

Kako je navedeno iz Udruženja Pit tada: "Protiv roditelja ćemo podneti krivičnu prijavu. Policija je izašla na mesto događaja, snimak je preuzet i tužilac je obavešten".

(Telegraf.rs)