Nadležni prate hidrometeorološku situaciju: Preti li Dunav Novom Sadu?

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/Saška Drobnjak

Nivo vodostaja Dunava jeste u porastu, ali branjeno područje Novog Sada neće biti ugroženo, zaključili su danas predstavnici nadležnih gradskih službi i javnih preduzeća prilikom obilaska kritičnih lokacija u Novom Sadu.

Kako je objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu, danas su radi priprema za preduzimanje preventivnih i operativnih mera za odbranu od poplava član Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Dejan Šijak, načelnik uprave za Vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac i predstavnici Voda Vojvodine obišli više lokacija na priobalnom delu Dunava, na bačkoj i sremskoj strani obale.

Šijak je istakao da sve nadležne službe prate situaciju, u slivu Dunava i da su spremne da u slučaju potrebe preduzmu odgovarajuće mere.

Podsetio je na prošlonedeljnu akciju punjenja džakova sa peskom u cilju zaštite od potencijalnog izlivanja voda na nebranjenim područjima.

"Kako bi doprineli boljoj zaštiti objekata građenih u delu Kamenjara i Ribarskog ostrva postavili smo 5.000 džakova na četiri lokacije, a građani koji imaju problem i potebu za džakovima sa peskom mogu da se obrate dispečaru Gradske uprave za inspekcijske poslove, pozivom na telefonske brojeve, 021/4872-402 i 021/4872-403", objasnio je Šijak.

(Telegraf.rs/Tanjug)