Konkurs "Srbija za sve - inkluzivno društvo" za osnovce od danas do 1.novembra

Đ. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Literarni konkurs "Srbija za sve - inkluzivno društvo" raspisan je danas i otvoren do 1. novembra, a namenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Kako je saopštilo udruženje "Budi svoj" koje je raspisalo konkurs, tema konkursa je "Srbija za sve – inkluzivno društvo, društvo bez barijera i društvo jednakih", kako bi se promovisala inkluzija i literarno stvaralaštvo učenika osnovnih škola i pružilo podršku mladima sa invaliditetom.

Konkurs je namenjen učenicima osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda koji mogu konkurisati sa jednom pesmom ili kratkom pričom na zadatu temu, a za najbolje su predviđene tri nagrade.

Kako je saopšteno, za prvo mesto će dobiti laptop računar, drugo mesto tablet, a treće pametni sat, dok će škola sa najviše prijavljenih učenika dobiti knjige kao nagradu.

"Pozivamo sve učenike da se prijave na konkurs i svojim učešćem afirmišu solidarnost, zajedništvo i jednakost i ujedno svojim vršnjacima ukažu na značaj i lepote pisanja i čitanja", navode u saopštenju.

Udruženje "Budi svoj" raspisalo je konkurs uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

(Telegraf.rs/Tanjug)