Kamion za odvoženje otpada dodeljen na korišćenje Opštini Bela Crkva

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Opština Bela Crkva

Opštini Bela Crkva danas je dodeljen na korišćenje kamion za odvoženje otpada, sa ciljem unapređenja sistema upravljanja otpadom na teritoriji te lokalne samouprave.

Presednici opštine Bela Crkva Tatjani Kokar dodelio je kamion na korišćenje posebni savetnik potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, Aleksa Tojčić.

U cilju podrške efikasnijem upravljanju otpadom, Ministarstvo i ove godine nastavlja da obezbeđuje i daje opremu na korišćenje gradovima i opštinama širom Srbije.

Pored kontejnera i kanti za odlaganje otpada koji generišu domaćinstva i privreda, Ministarstvo dodeljuje na upotrebu lokalnim samoupravama i kamione smećare, kako bi se poboljšala efikasnost prikupljanja otpada.

Tojčić je rekao da ovo nije jedini projekat kojim Ministarstvo pomaže Opštinu Bela Crkva i dodao da je prethodnih godina na teritoriji te lokalne samouprave očišćeno 14 divljih deponija, a dodeljeno je i 54 kontejnera i 138 kanti za odlaganje otpada.

To je pokazatelj, kako je naveo, da je ministarka Vujović posvećena pružanju pomoći svim jedinicama lokalne samouprave, kako bi građani mogli da imaju što čistiju životnu sredinu.

(Telegraf.rs)