Gore mreže zbog hita Silvane Armenulić! Amerikanka zapevala na srpskom usred SAD

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo

Snimak Amerikanke koja je oduševila nakon pitanja da li govori srpski jer nije navela tek neku reč na našem jeziku, već je i zapevala, naišao je na dosta reakcija ljudi sa ovih prostora i, kako to često bude, na raspravu. No, pođimo od lepog.

Jedna devojka zaustavljala je prolaznike na ulici u SAD s jednostavnim pitanjem: "Da li govorite srpski jezik?"

Dok je većina odgovorila odrično, mlada Amerikanka se svakako izdvojila i to tako što je zapevala!

Ulicom je odjeknula poznata pesma Silvane Armenulić "Noćas mi srce pati". Upitana da li zna barem nešto od jezika s obzirom na skoro pa savršen izgovor, devojka je objasnila da ne govori srpski, ali da su joj momak i njegova porodica iz Srbije, pa pokušava da nauči što više oko kulture.

Pa dok su mnogi toplo pozdravili hrabru devojku i njene vokalne sposobnosti, našli su se oni koji su pre svega lep snimak odlučili da iskoriste za raspravu jer im je zasmetalo što je poručila da je u pitanju "srpska pesma".

Od toga da je zapravo bosanska, preko toga da ju je napisao Toma Zdravković, do toga da je "naša" jer smo svi bili deo Jugoslavije, uz neizostavno: "Na kom to jeziku peva?"

Rasprava je potrajala, ali uprkos njoj mnogi su odličili da ignorišu nezadovoljne ljude, te su pohvalili devojku koja je zaista sjajno izvela poznati hit.

(Telegraf.rs)