Vojni rok bi trajao 75 dana, zvanična odluka mora da se donese što pre: Vučić na vojnoj vežbi na Gučevu

Ekipa Srbije
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: RINA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vojnoj vežbi na Gučevu - Vežbi specijalnih jedinica Vojske Srbije "Drina 2024". On je sa pripadnicima Vojske Srbije pre svega razgovarao o vojnom roku.

- Vojni rok bi bio obavezan za muškarce i dobrovoljan za žene. Ta odluka bi treblo da bude brzo doneta. Vojni rok bi trajao 75 dana, dva meseca plus 15 dodatnih dana većbe. Gledamo kako sve to da usaglasimo, spremimo - tehničke uslove. Sve to ne bi krenulo odmah, već za jedno godinu dana, naglasio je Vučić.

Tokom vojne vežbe predstavljena su naoružanja, dok su specijalci VS pokazali su mu zamke i trapove u kojima mogu da hvataju čak i divlje svinje u svrhu preživljavanja - odnosno samostalne ishrane u prirodi. Oni imaju i bazu za diverzanta koja je sakrivena usred šume, potpuno neprimetna.

Predsednik Vučić probao je tom prilikom i vojničke specijalitete koji su pripremljeni.

Ranije je predsednik položio vence na Spomen obeležje kosturnice na Gučevu koja je podignuta u znak sećanja na borbe vođene u bici na Drini 1914. godine, tokom Prvog svetskog rata.

U 14 časova obići će firmu “Jovanović voće”.

Tokom svoje posete Podrinju Vučić će razgovarati sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova.

Ranije je najavljeno da će predsednik Srbije u Podrinju primati i strane zvaničnike.

U toku rada iz ovog dela Srbije, predsednik boravi u lozničkoj kasarni gde je privremeno izmestio kancelariju iz Beograda.

(Telegraf.rs)