Porodična slika slavnog fudbalera poslužila za ismevanje Srba: Neki su se uvredili, da li je to istina o nama?

M. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock, Facebook

Ko bi rekao da će jedna montaža, napravljena povodom porodične slike slavnog fudbalera Lajonela Mesija, izazvati toliko bure na mrežama?! Mnogi Srbi, reklo bi se, pronašli su se u njoj, ali dok je jednima smešno, drugi su se bogami baš uvredili. Evo o čemu se radi.

Na porodičnoj fotografiji vidi se kako Mesi, koji zarađuje milione, proslavlja rođendan uz krajnje skromnu i svedenu tortu na kojoj se naziru samo podloga, fil i svećice. Neko se dosetio, pa je uz tu sliku dodao fotografiju bogate, luks torte na nekoliko spratova uz poruke:

Mesijeva torta za rođendan (zarađuje 54 miliona evra) i Ivanova torta (koji ima 3 kredita i duguje ti 50 evra od prošle godine).

Odmah su, naravno, napravljene varijacije na istu temu, pa je neko uz luksuznu tortu napisao i poruku "torta prosečnog Balkanca za rođendan, ima dva kredite, minus, čekove, dugove i moto - jednom se živi".

Neki su se odmah dosetili i primera iz stvarnog života.

- Imao sam prijatelja koji mi je dugovao 100 evra tri godine, ali je svakog leta uredno išao na more. Čak mi se i javljao sa istog, kao da je sve to sasvim normalno - prokomentarisao je jedan Srbin, pa nastavio:

- Kada sam ga pitao kada će već jednom da mi vrati novac, javio se sutradan da mi ga donese i više se nikada nismo čuli - završava on.

Opšte je poznato i kako uglavnom prolaze dečija rođendanska slavlja u Srbiji. Čak i kad jedva krpe kraj s krajem, roditelji će i kredit da dignu samo da plate igraonicu i naruče bogatu tortu, po mogućstvu na više spratova. Slike na mrežama odmah potom se podrazumevaju, jer, što se kaže, ako se nije pojavilo na Fejsbuku i Instagramu, nije se desilo.

Čini se kao da smo zaboravili da je sreća u malim stvarima, i pritom ne materijalnim, a Mesi je to najbolje pokazao slikom svoje porodice. Torta je tu tek usputni dodatak.

(Telegraf.rs)