Eger: Najviše je anonimnih prijava prosvetnoj inspekciji, lek za njih je taksa

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije traži da se ukinu anonimne prijave

Foto: Shutterstock

Tačno je da su anonimne prijave prosvetnoj inspekciji najčešća vrsta prijava, izjavio je danas predsednik Aktiva direktora novobeogradskih osnovnih škola Darko Eger i ocenio da takvih prijava ima mnogo ali da one ne obavezuju ni na šta.

- Dovoljno je da neko prosvetnoj inspekciji napiše ispitajte rad ovoga ili onoga - rekao je on za Tanjug povodom zahteva Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije da se ukinu anonimne prijave prosvetnoj inspekciji.

Ovaj sindikat je najavio tzv. beli štrajk i da do 11. oktobra đacima neće upisivati ocene, a u saopštenju su kao zahteve naveli i definisanje novih krivičnih dela i sankcija u vezi s nasiljem u školi kao i uvođenje mogućnosti momentalne suspenzije nasilnih učenika iz nastave.

Eger je kao rešenje za anonimnu prijavu naveo taksu.

- Lek za anonimnu prijavu je taksa. Stara, dobra, finansijska taksa. Ako hoćete da podnesete prijavu, platite. Ako to primenjuju i međunarodne institucije, a znate kolike su tamo takse, što to ne moglo primeniti i Ministarstvo prosvete - zapitao je on.

Kada je reč o suspenziji učenika, rekao je da ona i sada postoji.

- Kako sam razumeo, ovde se misli na suspenziju direktno, odnosno isključivanje učenika iz neposredne nastave od strane nastavnika a ne od strane direktora - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)