Filipović: Polaganje završnog ispita protiče u najboljem redu, rezultati u ponedeljak

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Sam upis u škole biće obavljen u četvrtak i petak, 23. i 24. avgusta

Foto: Shutterstock/fizkes

Načelnik Školske uprave za Grad Beograd Dragan Filipović izjavio je danas da polaganje završnog ispita učenika osmog razreda i polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih koji iz različitih objektivnih razloga nisu polagali u junskom roku teče u najboljem redu i da će preliminarni rezultati biti objavljeni u ponedeljak do 20 časova.

Filipović je za Tanjug rekao da danas ispitanici polažu izborni predmet, a da su tokom prethodna dva dana polagali testove testa iz maternjeg jezika i matematike.

- U sredu smo imali 154 učenika osmog razreda i 108 učenika iz škola za osnovno obrazovanje odraslih, odnosno polaznika funkcionalnog obrazovanja odraslih na nivou cele Srbije, koji su polagali završni ispit u ovom trećem ispitnom roku - naveo je Filipović.

Kada je reč o polaganju završnog ispita u Beogradu, Filipović kaže da je u sredu polagalo 23, juče 26, a današnji test 28 učenika.

Filipović je naveo da će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni u ponedeljak.

- Važno je reći da će su utorak i sreda dani kada se preuzimaju odluke o upisu učenika u srednje škole - rekao je Filipović i naveo da svršeni osmaci u utorak zajedno sa roditeljima dolaze do okružnih komisija i preuzimaju odluku u upisu u srednju školu.

Sam upis u škole biće obavljen u četvrtak i petak, 23. i 24. avgusta.

Filipović naglašava da učenici sada ne popunjavaju liste želja.

- Oni učenici koji su iz opravdanih razloga izostali sa junskog ispitnog roka, oni u skladu sa osvojenim brojem poena mogu da upišu željenu školu kao prekobrojni učenici. Oni koji su izostali iz neopravdanih razloga moći će da upišu srednju školu u kojoj ima slobodnih mesta - naveo je Filipović.

(Telegraf.rs/Tanjug)