Zbog radova na putevima na pojedinim deonicama usporen saobraćaj

T. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.

AMSS: Zbog radova na putevima na pojedinim deonicama usporen saobraćaj

Foto: Predrag Mitić

S obzirom na vremenske uslove, vozače očekuju dobri uslovi za putovanje, ali bi na put trebalo da krenu odmorni, a sa prvim znacima umora da naprave pauzu od vožnje, savetuje AMSS.

U uslovima pojačanog saobraćaja kolone vozila se brzo stvaraju na mestima gde je zbog radova saobraćaj usporen zato se i na tim deonicama vozačima savetuje da dodatno obrate pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Od danas do 16. 8. do 15 časova, izvode se radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I B reda broj 15, deonica Novo Miloševo - Kikinda. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima.

Foto: Mateja Beljan

Do 17. 8. u 16 časova, u toku su radovi na mašinskom krpljenju rupa državnog puta I B reda broj 18, deonica Zrenjanin - Sutjeska. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan semaforima i po potrebi ručno-mahačima.

Produžavaju se do 15. 8. radovi na rehabilitaciji i sanaciji oštećenog zastora na državnom putu I B reda broj 26, Obrenovački put, kroz naseljeno mesto Umka, u oba smera, koji se izvode svakog radnog dana i subotom, u periodu od 7 do 17 sati. U zoni radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i ručno je regulisan.

Produžavaju se do 15. 8. i radovi na rehabilitaciji natputnjaka u petlji Brestovac, na auto-putu E-75. U zoni radova, za saobraćaj su zatvorene preticajne saobraćajne trake. Saobraćaj na natputnjaku odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila. Planirani rok za izvođenje radova u okviru prve faze je 30 dana.

Produženo je izvođenje radova na rehabilitaciji državnog puta II A reda broj 160, na deonici Svilajnac - Medveđa i trajaće do 30. 11. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na deonicama dužine od po 500 metara i regulisan je semaforima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Foto: RINA

Zadržavanja na graničnim prelazima Republike Srbije, prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17.15 sati su od 15 minuta do dva sata.

Putnička vozila na graničnom prelazu Horgoš na izlazu stoje 90 minuta, na Horgošu 2 90 minuta, na Gradini, Gostunu, Špiljanima i Preševu 15 minuta, na ulazu na graničnom prelazu zadržavanje vozila Gradina je 60 minuta, na Gostunu i Preševu 30 minuta.

Zadržavanja na teretnim terminalima naših graničnih prelaza su od 60 do 180 minuta. Najduže se čeka na izlazu graničnog prelaza Horgoš - 180 minuta, na Kelebiji 120, a na Gradini i Bogojevu 60 minuta, preneo je AMSS.

(Telegraf.rs/Tanjug)