Ministar Memić čestitao Međunarodni dan mladih

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Neophodno da svi donosioci odluka rade na sistemskom poboljšanju položaja mladih"

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar turizma i omladine Husein Memić čestitao je danas Međunarodni dan mladih i tom prilikom je istakao da je neophodno da svi donosioci odluka rade na sistemskom poboljšanju položaja mladih.

"Mladi ljudi su snaga našeg društva i njihova energija, kreativnost i entuzijazam su ono što našu zemlju pokreće napred. Verujem u sposobnost mladih da oblikuju svet. Budite hrabri, posvećeni, istrajni i rezultati, suguran sam, neće izostati", poručio je ministar u čestitki.

Kako je saopštilo ministarstvo, Memić će danas da razgovara sa mladima u Vranju, a razgovaraće i sa gradonačelnikom tog grada Slobodanom Milenkovićem o mogućnostima razvoja omladinske politike i o radu tamošnje Kancelarije za mlade.

U utorak će boraviti u Aleksandrovcu gde će otvoriti Kancelariju za mlade zajedno sa predsednicom te opštine Jelenom Paunović.

Ministarstvo ove godine finansira 191 projekat, kroz pet javnih konkursa za programe i projekte od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora.

Ukupna vrednost projekata je 323 miliona dinara.

Kroz brojne projekte, uključujući godišnje konkurse poput programa "Mladi su zakon", koji su prepoznati Strategijom za mlade 2023-2030, Ministarstvo turizma i omladine finansira inicijative koje omogućavaju aktivnu participaciju mladih u društvu.

Resorno ministarstvo ove godine opremilo je 13 kancelarija za mlade, izgrađeni su omladinski centri u Somboru i Subotici, a još da će se graditi u Nišu i Novom Pazaru.

Ministarstvo turizma i omladine i u narednom periodu ostaje posvećeno stvaranju prilika za mlade kroz različite programe, projekte i inicijative, kako bi se stvorile mogućnosti da oni i dalje budu nosioci pozitivnih promena i razvoja zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)