Evo kako izgleda unutrašnjost fabrike u Kragujevcu u kojoj je izbio požar: Borba sa vatrom i dalje traje

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

40 vatrogasaca bori se sa vatrenom stihijom, a požar i dalje nažalost nije pod kontrolom

Požar koji je izbio u fabrici peleta u Kragujevcu u naselju Košutnjak i dalje je van kontrole, može da se vidi na društvenim mrežama.

Tokom poslepodnevnih sati sati došlo je do velikog požara u kragujevačkoj fabrici za proizvodnju peleta. Na lice mesta odmah su upućene vatrogasne ekipe.

Četrdeset vatrogasaca bori se sa vatrenom stihijom, a požar i dalje nažalost nije pod kontrolom.

Građani javljaju da se iznova čuju eksplozije, a budući da se fabrika nalazi u šumi požar se brzo proširio i zahvatio i veliku površinu šume.

Vetar otežava gašenje požara i širi dim i vatru, a lokalne stranice javljaju i da se približio kućama, međutim, građani navode da za sada nema bojazni da su kuće ugrožene.

Sama fabrika Dorado potpuno je uništena, a snimci prikazuju unutrašnjost fabrike na kojima se vidi da je vatra zahvatila apsolutno svaki pedalj tog mesta. Raspirivanje vatre izazivaju lako gorive materije - drvo kao osnovna sirovina u proizvodnji ove fabrike i hemijska sredstva koja se koriste u tehnološkom procesu. 

Kako javlja reporter Telegrafa sa lica mesta, policija je blokirala prilaz fabrici kako bi vatrogasci mogli lakše da se izbore da stihijom.

Prema prvim informacijama sa terena vatra je zahvatila proizvodne hale i lager sa peletom i za sada nema povređenih, a kako nezvanično javljaju lokalni mediji požar je zahvatio i stambeni deo naselja Košutnjak ali i deo pogona vodovoda.

Vatrogascima pomažu i radnici kragujevačkih javno-komunalnih preduzeća “Šumadija” i “Vodovod i kanalizacija”, koji su dovezli cisterne kako bi vatrogasce snabdeli vodom.

S obzirom da se kompleks fabrike "Dorado" nalazi na Košutnjačkom brdu, požar je vidljiv iz svih delova Kragujevca.

(Telegraf.rs/Tanjg/ikragujevac)