Zbog kvara na banderi ostali bez kuće: Sedmočlanoj porodici sa KiM vatra preko noći uništila sve što su imali

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njihova kuća spaljena je do temelja

Sedmočlana porodica Simić sa Kosova, tačnije iz sela Straža, preko noći ostala je bez svega što je imala i to zbog požara koji je spržio njihovu kuću do temelja. Kako za Telegraf.rs priča Milica Simić oni su već neko vreme imali problem sa strujom koji su uzalud prijavljivali nadležnima.

Iz porodične kuće u ovo malom selu kraj Gnjilana dopirala je dečija graja koja je nažalost za tren utihnula jer od kuće nije ostalo više ništa. Prostorije toplog porodičnog doma ispunjavali su svojim prisustvom otac, majka, dva brata, snajka i dva deteta od godinu i dve i po godine. Ćerka Milica, iako ne živi u toj kući, skrhana od bola i užasavajućeg prizora pokušava na sve načine da pomogne svojim roditeljima, braći, snajki i dečici.

Kako nam je objasnila požar je izbio u petak 2. avgusta oko 17 časova, a samo je bilo pitanje trenutka kad će doći do ove katastrofe zbog koje su svi strepeli mesecima unazad.

- Uzrok požara je bandera koja je bila neispravna i sve je krenulo od nje. Požar je prvo zahvatio štalu od strica, pa je prešao na našu kuću - počinje Milica za Telegraf.rs.

Kako kaže vatrogasci su došli kasno i  nisu imali adekvatnu opremu sa kojom bi se uhvatili u koštac sa stihijom. Dok su čekali njihov dolazak, vatra je već bila "progutala" dve komšijske plevne za smeštaj sena, a zahvatila je i obližnju šumu i travu u dvorištima u kojima niko ne živi.

Foto: Privatna arhiva

- Moji roditelji su već bili prijavljivali da imaju problem sa strujom, ali nadležni iz KEK-a su rekli da nemaju pristup da bi otklonili kvar, bandera je bila stara, drvena i desilo se najgore. Kada su izašli na uvid rekli su "pa i nije neka šteta", a mi ostali bez kuće, za njih nije ništa, a mi smo samo to imali  - tvrdi Milica.

Foto: Privatna arhiva

U njihovoj kući apsolutno je sve izgorelo što dokazuju i fotografije. Ovoj porodici sada sve treba. Izgubili su krov nad glavom i nemaju gde, Milica nam kaže da su svi trenutno u stričevoj kući, ali to nije rešenje. Ona pokušava i putem društvenih mreža da apeluje na ljude dobre volje da pomognu njenoj porodici koliko mogu.

Broj računa za uplatu je

Dinarski: 205900100348277330, Menka Simić, selo Straža, Gnjilane

Devizni: 9031025238309

IBAN: RS35205903102523830913

(Telegraf.rs)