Advokat đaka koji je pretukao profesora u Bačkoj Palanci obrnuo priču! Krivi prosvetare

N. S.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Advokat smatra da je Sindikat prosvetnih radnika iskoristio situaciju u političke svrhe

U Višem sudu u Novom Sadu počelo je suđenje maloletniku M.B. (16) koji je pretukao profesora u Bačkoj Palanci 8. maja ove godine. Međutim i advokat maloletnika koji se sumnjiči za napad na profesora Slobodana Zorića podneo je krivičnu prijavu protiv pretučenog prosvetnog radnika i objansio zbog čega je potez Sindikata prosvetnih radnika, koji je usledio nakon pomenutog incidenta nedopustiv.

Podsećamo, maloletnik iz Bačke Palanke je optužen da je u TŠ "9. maj" naneo telesne povrede profesoru Slobodanu Zoriću i njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Njegov advokat  Luka Labus smatra da je da je ovu situaciju iskoristio Sindikat prosvetnih radnika.

- Taj događaj se desio 8. maja ove godine u Bačkoj Palanci, međutim do 9. maja ništa se nije dešavgalo u ovom postupku, iako su svi znali i policija i tužilaštvo o kome se radi i znali su ko je maloletnik, gde živi koja mu je adresa, kao i u kojoj školi se desio sam događaj. Tek 8.  maja uveče, nakon saopštenja Sindikata prosvetnih radnika, došlo je do medijske hajke i hajke javnosti na ovog maloletnika, a samo iz razloga što su  prosvetni radnici, odnosno Sindikat prosvetnih radnika, želevši da iskoristi i maloletnika i svog kolegu, uporedili ovaj događaj sa događajima u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju što je po mom mišljenju nedopustivo - tvrdi branilac maloletnika za Tanjug.

On dodaje da je maloletnik uhapšen tek sutradan, 9. maja i da se od tada nalazi u pritvoru.

- Nakon toga usledio je protest Sidnikata prosvetnih radnika gde su oni izneli svoje zahteve koji su opravdani, ali smatram da nije bilo korektno da oni koriste i maloletnika i kolegu i tragične događaje koji su prethodili tome da bi ostvarili svoje interese - zaključuje Labus.

Kako je objavio lokalni portal BAP Vesti , a kako je ranije javljeno, 8. maja oko 14 časova bivši učenik Tehničke škole "9.maj" B.M. iz Bačke Palanke fizički je brutalno napao profesora S.Z. tokom nastave i tom prilikom mu naneo ozbiljne telesne povrede. On je profesoru, usled jezive tuče, polomio čak i kosti glave.

Prema informacijama koje su inicijalno objavljene, maloletnik je ušao u hodnik bivše škole i udario nastavnika S. Z. (65), koji je zadobio teške povrede glave. Tim povodom ranije se oglasila i direktorka škole u kojoj se dogodio incident Snežana Ivelja. Kako je rekla, incident se dogodio u poslepodnevnoj smeni na prvom času kod S. Z. kada je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao i bivši učenik te škole M.B. i, kako je navela, počeo da provocira nastavnika.

- Nastavnik ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M.B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja - rekla je tom prilikom direktorka škole Ivelja za portal "Bačka Palanka vesti".

Dodala je da škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP-om uz napomenu da je ovaj događaj izolovani incident i da bezbednost učenika ničim nije ugrožena.

(Telegraf.rs)