Otišao da plati račun za struju, nije se vratio kući: Kragujevačka policija već 10 dana traga za Andrijom (75)

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uvek je bio odgovoran, plaćao račune, i sad je rekao "mogu ja još uvek", kaže supruga

Foto: privatna arhiva

Potraga za Andrijom Bimbašićem (75) iz Kragujevca traje već 10 dana. On je nestao 26. jula, a kako je njegova supruga rekla za Telegraf Andrija je narušenog zdravlja, srčani je bolesnik, ima Hašimoto sindrom i demenciju, umerenog stepena.

Prema rečima supruge, on se, uprkos svemu, kretao po gradu bez ikakvih problema. Dana kada je nestao, otišao je da plati račun za struju u "Elektrošumadiju" koja je, kaže ona, udaljena oko dva kilometra od njihove kuće u Lepeničkom bulevaru.

Prema rečima njegove supruge, Andrija je dana kada je nestao nosio farmerice, malo punije, bež majicu, kao i bež kačket. Na farmericama je imao kaiš, ali ne klasičan kožni, već specifičan, koji se lepi čičkom, patike, lagane letnje, teget crne.

Sa sobom je poneo i sva dokumenta, kao i karticu za prevoz, jer je hteo autobusom da ode do "Elektrošumadije".

"Uvek je bio odgovoran, plaćao račune, nije dozvoljavao meni, i sad je rekao "mogu ja još uvek", kaže supruga. Zabrinula se, kaže, kada je shvatila da ga predugo nema.

Od komšiluka je kasnije čula da je Andrija popio pivo ispred zgrade i potom otišao do lokalne prodavnice da vrati flašu. Odatle mu se gubi svaki trag.

Andrijin nestanak je prijavljen policiji.

(Telegraf.rs)