Kanjon Đetinje zatvoren za posetioce naredna dva meseca: Mole se građani da ne uklanjaju postavljene barijere

B. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovi se odvijaju u sklopu buduće obilaznice oko Užica

Foto: Grad Užice

Radovi na uklanjanju stenske mase u kanjonu reke Đetinje, trajaće i naredna dva meseca, pa će i deo kanjona biti zatvoren za posetioce u tom periodu.

Kako je istakao Predrag Gavović, pomoćnih gradonačelnice Užica, takva odluka doneta je u dogovoru sa izvođačem radova.

- Krajem juna data je saglasnost na zatvaranje staze, ali radovi nisu izvedeni do 1. avgusta, što je bio prvobitni rok. Izlaskom na lice mesta uverili smo se u to da su se radovi proširili i da treba više radova da se izvrši i da je potrebna stenska masa da se ukloni u dužini od 300 metara. Iz tog razloga izvođaču radova moraćemo da produžimo rok, pa će se radovi izvoditi i naredna dva meseca. To će se u narednom periodu udraziti i na korišćenje staze kanjonu, koja se ne može koristiti, pa apelujem na građane da zabrane duž staze poštuju zbog bezbednosti - kaže Gavović.

On je sugrađanima uputio molbu da ne uklanjaju postavljene barijere, što se dešavalo u prethodnom periodu.

Prema rečima Gavovića, radovi na izgradnji obilaznice odvijaće se bez prekida u naredne tri godine, pa će se u narednom periodu naći i adekvatno rešenje za bezbedno korišćenje staze u kanjonu reke Đetinje, kao i da je bezbednost građana i izvođaču i gradu na prvom mestu.

"Stapark" će, podseća Gavović, raditi tokom cele sezone i do njega se može doći adekvatnim putnim pravcima preko Stapara.

(Telegraf.rs)