Na ulicama sve više bahatih i pijanih vozača: Policija u Kragujevcu tokom vikenda imala pune ruke posla

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

I vozač teretnog vozila pijan seo za volan

Foto: Rina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, tokom vikenda u akciji pojačane kontrole, isključili su iz saobraćaja 51 vozača koji je vozio pod dejstvom alkohola.

- Policija je na području Kragujevca zadržala tridesetdevetogodišnjeg muškarca koji je vozio teretno vozilo "pežo" sa 1,78 promila alkohola u krvi, a u Aranđelovcu pedesettrogodišnjeg vozača "renoa" sa 2,07 promila alkohola, tridesetjednogodišnjeg vozača "suzukija" sa 1,65 promila alkohola i pedesetogodišnjeg vozača "škode"  sa 1,27 promila alkohola u organizmuv-vpotvrđeno je za RINU u policiji.

Takođe, u Rači, saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja i zadržala šezdesetosmogodišnjeg vozača "zastave" sa 1,27 promila alkohola u organizmu i dvadesetdvogodišnjeg vozača "folksvagena" pod dejstvom amfetamina.

U Kniću je zaustavljen dvadesetosmogodišnji vozač teretnog vozila "fiat" koji je vozio bez vozačke dozvole i kojem je vozilo privremeno oduzeto jer je saobraćajna policija utvrdila da je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnh supstanci, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju - poručuju iz PU Kragujevac.

(Telegraf.rs)