Održana jubilarna 15. Crevarijada u Ćurpiji: Za ova 4 specijaliteta svi se utrkivali ko će bolje da ih spremi

Ekipa Telegrafa
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćuprija potvrđuje svoju posvećenost očuvanju tradicije i zajedništva, što manifestaciji daje poseban značaj i privlačnost.

Foto: Kanal-M

Pod pokroviteljstvom Turističke Organizacije Ćuprija i Skupštine opštine Ćuprija, sinoć je održana jubilarna 15. Crevarijada u parku kraj Velike Morave, simbola ove opštine.

Veliki broj ekipa, mnoštvo posetilaca, sjajna atmosfera i dobra hrana obeležili su ovogodišnju manifestaciju. Održana u Moravskom parku, Crevarijada je privukla mnoge ljubitelje dobre hrane i zabave iz čitave Srbije ali i šire, nudeći bogat celodnevni program.

Članovi preko 50 ekipa spremali su specijalitete – crevca na žaru, kuvana, pržena i punjena. Okupljanje je počelo već u prepodnevnim satima, a miris roštilja širio se parkom tokom celog dana. Mnogobrojni gurmani uživali su u raznim tradicionalnim specijalitetima. Manifestaciju je svečano otvorila predsednica opštine Jelena Đulinac, a posetiocima su se predstavili i folkloraši iz devet gradova i opština.

Popodne je obeležilo takmičenje u brzom ispijanju piva, nakon čega je usledilo proglašenje pobednika u ovoj disciplini, kao i u disciplini najbolje pripremljenih crevaca. Pobedu je odnela ekipa “Fića”, drugo mesto pripalo je timu "Slava Marakana", dok je treće mesto zauzela ekipa "Dositej". Pobednici su nagrađeni novčanom nagradom od 100 hiljada dinara.

Zavesu na jubilarnu 15. Crevarijadu, na oduševljenje pre svega mladih, spustila je Milica Todorović čiji će koncert Ćupričani dugo pamtiti.

Jubilarna 15. Crevarijada u Ćupriji pokazala je kako tradicija može da spoji ljude i obogati kulturni život zajednice. Ova manifestacija je ne samo prilika za uživanje u ukusnoj hrani i dobrom društvu, već i mesto gde se neguje i slavi kulturno nasleđe.

Sa svakom novom Crevarijadom, Ćuprija potvrđuje svoju posvećenost očuvanju tradicije i zajedništva, što manifestaciji daje poseban značaj i privlačnost.

(Telegraf.rs/Aleksandar Nedeljković)