Slike mrtvih pasa u Rumi potresle sve, "ubijeni su na najgori način": Azil za Telegraf dao ovo objašnjenje

M. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasila se čak i pop diva Jelena Karleuša, koja je veliki zaštitnik životinja

Stravične slike mrtvih pasa u Rumi šire se mrežama i potresle su javnost, naročito zbog navoda da su ove kuce mučki ubijene tupim predmetom. Kako se dalje tvrdi, jadne životinje pripadaju gradskom azilu kojim rukovodi JKP Komunalac Ruma, a udruženje za zaštitu životinja sumnja da su tu i usmrćeni.

- Psi su danas pronađeni na deponiji, mahom rasni, imaju čipove JKP Komunalac Ruma. Ubijeni su na najgori mogući način. Tupim predmetom u glavu, ima i uvodnih rana - piše u opisu.

Međutim, u azilu oštro demantuju takve navode.

- Ne, psi nisu ubijeni. Reč je o vlasničkim psima koji su već uginuli. Po pozivu građana, mi ih kupimo i nosimo na "stočnu jamu", gde se inače odlažu uginule životinje, telad, krave, svinja, mačke, psi... - navode odmah na početku u ovom azilu.

Kako dalje tvrde, očitali su čip mrtve životinje pred jednim predstavnikom udruženja za zaštitu životinja kako bi dokazali svoje navode.

- Očitali smo čip i pred njim pozvali vlasnicu psa i ona je potvrdila da je pas ranije uginuo - tvrde u azilu.

Ističu i da je problem to što je "stočna jama" puna i što nije bilo mesta da se uginuli psi sa slika ubace direktno u jamu.

- Ostavili smo ih pored rupe dok se jama ne isprazni - navode dalje. Na konstataciju da ih optužuju za loše uslove u azilu i da su zabranjene posete, oni kažu da je svako dobrodošao da dođe i udomi psa.

- Psi imaju svoje bokseve koji se redovno čiste i gde se redovno ostavljaju hrana i voda. Nekad ih je po 4,5, u jednom boksu, nekad 2,3, zavisno od kapaciteta. I vi ste dobrodošli da dođete i udomite psa - kažu nam.

Pop diva Jelena Karleuša veliki je zaštitnik životinja, a stravične informacije i slike o navodnom mučenju i ubijanju pasa u azilu u Rumi, znatno su je potresle. Naime, Jelena je na svom Instagramu, na storiju objavila užasnu sliku ubijene životinje i to u azilu u Rumi, kako se navodi u opisu.

- Zahtevam hitnu reakciju nadležnih organa! Hitno, hitno - napisala je Jelena.

U udruženju "Čupka" kažu da od meštana saznaju da u Rumi ubijaju pse i bacaju na deponiju. Nikome nije dozvoljen ulaz u azil. Psi koji su nađeni mrtvi imaju čip JKP Komunalac Ruma, navode oni.

(Telegraf.rs)