Ministar Lončar sa dr Bišenom iz Svetskog ekonomskog foruma: Nove tehnologije unapređuju javno zdravlje

Ekipa Srbije
Vreme čitanja: oko 1 min.

Lončar je istakao da razvoj novih tehnologija i njihova primena u zdravstvu mogu značajno doprineti unapređenju javnog zdravlja Srbije

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa dr Šijamom Bišenom, rukovodiocem Centra za zdravlje i zdravstvo Svetskog ekomonskog foruma.

Ministar Lončar i dr Bišen razgovarali su o modalitetima saradnje u oblasti biotehnologije, proizvodnji vakcina i primeni veštačke inteligencije u zdravstvu Srbije, a poseban akcenat dat je daljim aktivnostima u oblasti digitalizacije našeg zdravstvenog sistema.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Tom prilikom, ministar Lončar je istakao da razvoj novih tehnologija i njihova primena u zdravstvu mogu značajno doprineti unapređenju javnog zdravlja Srbije i omogućiti brži pristup građana kvalitetnim zdravstvenim uslugama.

Dr Bišen je naglasio izuzetan napredak Srbije u oblasti digitalizacije zdravstva i pozvao ministra Lončara da ove jeseni, u Njujorku, bude jedan od učesnika globalne konferencije o digitalizaciji zdravstvenih sistema.

(Telegraf.rs)