Uroš iz Pirota ruši sve rekorde, maher je u plivanju na dužim distancama: Novi cilj je krug oko ovog ostrva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uroš je napre 2017. godine preplivao Zavojko jezero, reč je o 17 kilometara dužine koju je savladao za četiri sata. Godinu dana kasnije preplivao je Ohridsko jezero - 27 kilometara za 7 sati i 15 minuta

Foto: Privatna arhiva

Piroćanac Uroš Ivanković, član Ronilačko plivačkog kluba u Pirotu, nakon nekoliko uspešnih poduhvata u kojima je preplivavao Zavojsko jezero na Staroj planini celom dužinom, zatim Ohridsko jezero, preplivao je i reku Savu od ušća Drine do Sremske Mitrovice, sprema se za novi poduhvat. Ovoga puta, Uroš će plivati u Egejskom moru, gde planira da prepliva krug oko ostrva Amulijani. Reč je o dužini od oko 20 kilometara, kazao je za Telegraf.rs Uroš.

- Ovo mi je drugi put da plivam u Egejskom moru. Plivanje u moru na dužim distancama je posebno zahtevno pre svega zbog struja, tako da će mi podrška biti drugari iz Ronilačko plivačkog kluba. Putujem 11. jula, pripremaću se desetak dana i 21. jula krećem na plivanje oko ostrva Amulijani - kaže Uroš.

Uroš je napre 2017. godine preplivao Zavojko jezero, reč je o 17 kilometara dužine koju je savladao za četiri sata. Godinu dana kasnije preplivao je Ohridsko jezero - 27 kilometara za 7 sati i 15 minuta.

Već 2019. godine plivao je od Atosa do Sitonije - 21 kilometar za devet sati, a 2022. godine je plivao na Savi, od ušća Drine, do Sremske Mitrovice.

Reč je o distanci od čak 45 kilometara, koju je savladao za 9 sati i 40 minuta.

(Telegraf.rs)