Obnovljen sportski teren u jednom kragujevačkom naselju: Bio je potpuno ruiniran, a ima mnogo dece

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekonstrukcija je morala da bude kompletna

Foto: kragujevac.ls.gov.rs

Redrag Stevović, član Gradskog veća grada Kragujevca za sport, obišao je danas obnovljeni sportski teren u Ulici Vojvode Putnika u naselju Vašarište.

Ovaj teren, koji je bio u najgorem stanju od svih do sada obnovljenih, zahtevao je kompletnu rekonstrukciju, uključujući podlogu i ogradu, a sve ukupno koštalo je oko 1.269.000 dinara. Tokom radova, posebna pažnja je posvećena očuvanju okolnog zelenog pojasa.

"Drago mi je što je ovde ispunjeno ono što je obećano i što se jedan ovakav teren nalazi upravo u MZ Vašarište, na mestu gde postoji veliki broj dece kojima je nedostajala ovakva sportska infrastruktura. Nastavljamo da radimo istim tempom, i jačim. U saradnji sa našim preduzećem 'Šumadija' nastavljamo posao na obnovi i oplemenjivanju svih terena i dečijih igrališta koja do sada nismo uradili kako bi svako naselje u Kragujevcu, i svako dete u našem gradu dobilo pristup osnovnoj sportskoj infrastrukturi," kazao je Stevović.

Direktorka preduzeća 'Šumadija', Vesna Mihajlović, istakla je da je igralište u ovom naselju bilo potpuno ruinirano i da je bila neophodna potpuna rekonstrukcija. Dodane su nove sprave, golovi za mali fudbal i koš.

"Sada imamo jedno potpuno novo igralište na kome deca mogu da se igraju i bezbedno bave sportom", kazala je Mihajlović.

(Telegraf.rs)