Grad bio kao pesnica, mislili da neko puca: Meštani opisali strašnu katastrofu u Lipolistu

N. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Meštani su ispričali kako su se osećali i kolika je šteta pričinjena

Strašno nevreme koje se sručilo pre dva dana na selo Lipolist kod Šapca napravilo je ogromnu materijalnu štetu kakvu meštani ne pamte. Uništeni su krovovi na kućama i pomoćnim objektima, kao i zasadi voća i povrća, a stanovnici ovog mesta opisali su da je grad imao veličinu oraha.

Mnoga domaćinstva pretrpela su veliku štetu, a kako je zabeleženo, otpadao je crep sa krovova, a led je potukao bašte, njive i sve ono što su mukotrpno stvarali i u šta su uložili novac.

- Odjednom je krenulo grad sa kišom. Led koji je padao bio je veličine oraha. Bilo je strašno, mi smo bili u kući i toliko se čulo da smo mislili da će probiti ploču. Sigurno je padao pola sata, ako ne i više - kaže jedna meštanka Lipolista za Tanjug o nevremenu koje je pogodilo ovaj kraj u utorak.

Starija žena kaže da se jako uplašila, toliko da je mislila da je neko u selu zapucao.

- Uništio je kuću, štalu, pomoćnu prostoriju - priča ona.

Čovek je ispričao da je da mu je nevreme uništilo kuću.

- Pričinjena je katastrofa na kući. Voda se slivala stepenicama i ulazila u sobe, to je bilo za nepoverovati - kaže čovek koji dodaje da štetu nije mogao ni da sanira, jer kako kaže, tog dana nije mogao da nađe majstore.Njegov sugrađanin pokazao svoj "pasat" i šoferšajbnu koju je razlupao grad.

Besna i očajna žena prepričava kako joj je led otkinuo gotovu svaku papriku koja je bila zasađena.

- Nije ostalo ništam ne znam šta ćemo da radimo, a tolike pare su dali - kaže ona.

- Do sada nikada nije bilo da pada noću grad i to veličine pesnice i nepravilnpog oblika. Gde god je udario on je polupao nešto, stvarno nemam reči - rekao je.

Nevreme sa kišom i gradom pogodilo je u utorak Mačvu, Šapčane je tog jutra probudila grmljavina, a padavine su načinile štetu u nekoliko sela u ovom području.

(Telegraf.rs)